Δικαιολογητικα για Ταμειο ΑνεργειαςΕκδιδεται απο ΟΑΕΔ


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (Ο.Α.Ε.Δ.)

  • 1) Το τελευταίο 14μηνο αφαιρουμένων των 2 μηνών πριν την απόλυση χρειάζονται τουλάχιστον 125 ημερομίσθια (ένσημα) Οι εποχιακά απασχολούμενοι χρειάζονται ΜΟΝΟ 100 ένσημα στο 14μηνο (μείον 2 μήνες) αν έχουν εργασθεί μια σαιζόν & 100 τα ταλευταία 12μηνα όσοι έχουν εργασθεί 2 σαιζόν.
  • 2) Οι νέοι (δηλαδή όσοι δεν έχουν ξαναπάρει επίδομα ανεργίας) επιδοτούμενοι χρειάζονται επιπλέον : Απο 80 ημερομίσθια για κάθε ένα απο τα 2 προηγούμενα χρόνια απο την εγγραφή. Οι νέοι επιδοτούμενοι αντι για το (Α) μπορούν να έχουν 200 ημερομίσθια στην τελευταία πρι την απόλυση 2ετία μείον 2 μήνες).


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

  • 1. Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Απόλυση) με πρωτότυπη υπογραφή του Εργοδότη.
  • 2. Ένσημα 2 τελευταίων ετών.


Σημείωση για τους εποχιακά απασχολούμενους.
· Τα ένσημα των 2 μηνών πριν την απόλυση με Βεβαίωση Εργοδότη και
· Βεβαίωση εποχικότητας της εργασίας τους (εξαιρούνται τα Τουριστικά Επαγγέλματα).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • · Προθεσμία για εγγραφή υπάρχει έως 59 ημερολογιακές ημέρες από την απόλυση.
  • · Η επιδότηση αρχίζει την 7η μετά την απόλυση ημέρα εφόσον έχει προηγηθεί εγγραφή για ανεργία (δηλ. Το Δελτίο Ανεργίας που σας εκδίδουμε στο ισόγειο στον Η/Υ).
  • · Αν στις κρίσιμες περιόδους υπάρχει στράτευση, ασθένεια, τοκετός κτλ γίνεται επιμήκυνση για το αντίστοιχο διάστημα σε προηγούμενα 2 έτη.
  • · Αν κάποιος ασφαλισμένος έχει πάνω απο 500.000δρχ. έσοδα απο Εμπορικές Επιχειρήσεις ή Ελεύθερα Επαγγέλματα (στο εκκαθαριστικό της Εφορίας) δεν δικαιούται Ταμείο Ανεργίας εκτός αν γίνει Διακοπή Επιτηδεύματος στην Εφορία.


ΠΡΟΣΟΧΗ
Μπορείτε και Πρέπει να έλθετε να εγγραφείτε έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την Καταγγελία Σύμβασης με Πρωτότυπη Υπογραφή του Εργοδότη (ΟΧΙ Φωτοτυπία ή από καρμπόν), την Ταυτότητα σας και τον Αριθμό του Βιβλιαρίου Ενσήμων σας έστω και αν σας λείπουν κάποια απο τα λοιπά δικαιολογητικά π.χ. Ενσημα που δεν έχουν κολληθεί όλα κλπ. Η εγγραφή σας μένει σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ μέχρι να προσκομίσετε ότι λείπει. ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!! Για να γίνει η εγγραφή σας πρέπει να εχει περάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ από την ημέρα που αναφέρεται στην καταγγελία πως είναι η τελευταία που εργαστήκατε. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ π.χ. αναγράφεται στην Καταγγελία Σύμβασης …. Ημέρα απόλυσης 20/10/98. Αυτή την ημέρα είσθε εργαζόμενος. ΠΡΕΠΕΙ να έλθετε απο την ακριβώς επόμενη & έχετε περιθώριο έως και 59 ημέρες μετά π.χ. απόλυση 20/10/98 έρχεσθε απο την 21/10/98 έως και την 19/12/98. ΟΧΙ ΜΕΤΑ!!! Η πληρωμή ξεκινάει απο την ημερομηνία εγγραφής. Αν παρ όλα αυτά έλθετε αργότερα θα βγεί ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ επιδότηση για την οποία θα πρέπει να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ και θα πάρετε την απάντηση για το αν επιδοτήστε τελικά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ. Σε περίπτωση που τα ένσημα σας δεν επαρκούν για να πάρετε πλήρη Επιδότηση ρωτείστε αν μπορείτε να παίρνετε το 3μηνο βοήθημα. Δηλ. για κάθε 3 μήνες που δεν έχετε βρει δουλειά και με την προϋπόθεση πως ανανεώνετε κάθε μήνα το δελτίο Ανεργίας σας τότε στο τέλος του κάθε 3μηνου παίρνετε ένα βοήθημα.